Ebben a cikkben áttekintjük az Oxygen Buildert, amely egy oldalépítő a WordPress számára. Az alábbiakban mindent megvitatunk a funkcionalitástól, a plug-in kompatibilitáson át az árképzésig, a tanulási görbéig és még sok minden mást is.

 

Az Oxygen Builder jellemzői

A legfontosabb dolog, amit meg kell jegyezni, amikor erről a honlap építőről beszélünk, hogy kikapcsolja a beépített WordPress téma rendszert. Az Oxygen a szokásos drag and drop építő, amely hozzáférést biztosít az elemek (Oxygen Builder elements) és widgetek tekintélyes tárházához, amelyet sablon helyett bővítményként használhatunk Ez mindent tartalmaz a harmonikáktól kezdve a tartalomjegyzék elemeken át a szabványos szakaszokig és div-ekig. Ezek az elemek a webhely gyakorlatilag bármely részének létrehozásához használhatók.

Az Oxygen buildernek a Woocommerchez és Gutenberghez kapcsolódó külön-külön bővítményt kell telepíteni, amely csak a legdrágább csomagban elérhető, ami most 229$ Korlátlan felhasználással és örökös frissítéssel.

Az Oxygen Builder templates globális szabályokkal rendelkezik a Woocommerce esetében, a globális színek, a szövegek és a betűtípusok stílusára vonatkozóan. Mindezek közvetlenül az építőn belül állíthatók be, nincs szükség egyéni CSS-re, pedig régebben ez volt a fő meghatározó jellemző, de más versenytársak is felismerték ezt, és beépítették a saját globális jellemzőiket.

Amiben mindenképpen előnyben van a versenytársakkal szemben az az, hogy fejlesztésorientált szemléletet mutat az eszközeit figyelembe véve. Támogatja a kreativitást, sőt ösztönzi is az embert, hogy alkosson valamit. Könnyedén írhatsz PHP-t, CSS-t és JavaScriptet egy „kódblokk” elemben. Egyetlen más page-Builder, vagy WordPress sem teszi lehetővé, hogy PHP-t írj közvetlenül az oldalra.

A fejlett egyéni mezők integrációját nem igazán szokták megemlíteni, de ez a legfontosabb dolog, ami lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag bármit megépíthess az oxigén oldalépítőben, amiről csak álmodni tudsz. Minden mező értékét be lehet másolni szöveges elemekbe, feltételes láthatósági szabályokba és még sok egyébbe. Ez az ügyfeleid számára is megkönnyíti a használatot, mivel csak egy adatot kell hozzáadniuk az előzetes egyéni mezők értékéhez.

Az előre elkészített sablon weboldalak megkönnyíthetik a felhasználó munkáját, illetve létrehozhatunk Pop up ablakot is. Ennek a modulnak a neve Modal, amely egy olyan párbeszédpanel, amely az oldal tartalma fölé kerül, és jellemzően valamilyen módon interakcióba kell lépni vele, hogy visszatérhessen az oldalra.

 

Az oldalépítő használhatósága

Az Oxygen Builder egy fejlettebb platform, mint a legtöbb másik, ami a piacon megtalálható. Emiatt megköveteli, hogy alapvető ismeretekkel rendelkezz a webhelyek működéséről, nem árt ha ismered a HTML-t és az alapvető CSS-t (konkrétan a gridet és a Flexboxot), továbbá, ha értesz a PHP-hez és a JavaScripthez, sokkal gyorsabban fog menni a fejlesztés. Ez az építő arra vezet rá, hogy megértsd, vagy megtanuld a működési elvét ennek a sokszor bonyolult “világnak”, hiszen a CSS mellé grafikus felületet is kínál, ezzel is könnyítve munkádat.

Ha nem érted, hogyan működik, akkor kissé nehézkes lehet az építő használata és kínkeservessé is válhat a dolog. Ennek az a jó oldala, hogy ez egy sokkal rugalmasabb platformot használhatsz, mint bármelyik másik, és sokkal tisztább kódot ad ki, mint a konkurens oldal építők, amely azzal a nem elhanyagolható előnnyel jár, hogy gyorsan fog betöltődni a weboldalad és könnyedén fogsz a Google Speed Insight-ban elérni 90 pont feletti eredményt. Tehát meg kell tanulnod használni, amit az Oxygen Builder menu praktikussága nagyban megkönnyít. Szerencsére van egy nagyszerű hivatalos oktatóvideókból álló gyűjtemény, egy Facebook közösség és támogatói háttér, amelyre ez idő alatt támaszkodhatsz.

 

Oxygen Builder Support – nem leszel egyedül

Az egyik versenyelőnyük az a többi oldalépítővel szemben, hogy gyors és technikailag felkészült ügyfélszolgálatot műküdtetnek, így bármikor kérdésed merül fel, akkor támaszkodhatsz rájuk. Minden e-mailen keresztül történik, és két munkanapon belül választ kapsz. A hivatalos támogatáson kívül az Oxygennek van egy körülbelül 18 000 fős Facebook-csoportja. Ha bármilyen kérdésed van, felteheted ebben a csoportban, és nagy valószínűséggel néhány percen belül választ kapsz. A magyar felhasználók számára is létrejött egy Facebook-csoport, amely folyamatosan bővülő taglétszám mellett ad választ a felmerülő kérdésekre.

 

Az Oxygen Builder árazása

A bővítmény egyik fő vonzereje az az árképzési struktúra, amelyet követ. Ahelyett, hogy előfizetési modellben működne, mint néhány más oldal építő és bővítmény, az Oxygen a fejlesztőknek egy élethosszig tartó korlátlan ajánlatot kínál. Ez azt jelenti, hogy van egy egyszeri fizetés, melyért cserében korlátlan frissítéseket és támogatást kaphatsz. Emiatt az eszköz kezdeti befektetése magasabb, mint a legtöbb más ajánlat, ugyanakkor, ha egyszer a terméket megvásárolod, akkor a tiéd lesz, amíg csak szükséged lesz rá, és már akár rövid távon is jobban fogsz kijönni, mint a versenytársak előfizetési modelljével. Korlátlan frissítésekhez, élethosszig tartó támogatáshoz is hozzáférhetsz, és annyi weboldalra telepítheted, ahányra csak akarod (végtelen licenc). Az oxygen builder vs elementor párharcban mindenképpen előbbi jön ki győztesen, ha az árazást vesszük alapul.

 

Más fejlesztési gondolkodásmód

Az egyik legfontosabb dolog, ami az Oxygent megkülönbözteti társaitól, az a tény, hogy teljesen kikapcsolja a WordPress téma rendszerét. Ez azt jelenti, hogy jellemzően a semmiből építesz egy webhelyet, és nincs téma keretrendszer, amelyből kiindulhatnál. Ez az üres vászon nyújtotta szabadságot jelenti, ezen a vásznon bármit létrehozhatunk, ami technikailag lehetséges HTML, CSS, PHP és JavaScript segítségével. 

 

Az építőprogramot körülvevő közösség

Korábban már említettük, hogy az egyik legfőbb előny a közösségben rejlik, furcsamód ezt kevésbé vagy egyáltalán nem hangsúlyozzák az értékesítési folyamat során. A közösség, amely leginkább a Facebookon tűnik ki, mindennapi felhasználókból, weboldalfejlesztőkből, plugin-fejlesztőkből áll – alapvetően a legtöbb ember ebben a csoportban tudja, hogyan kell válaszolni bármely kérdésére, amely felmerülhet a weboldal fejlesztés során. Ahelyett, hogy a hivatalos támogatást és az Oxygen kínálatát használnád, lehet, hogy gyorsabban fogsz választ kapni ezen a Facebook-csoporton keresztül.

Ez a csoport nem csak támogatásra szolgál, hanem ötletelésre és általában a WordPressről szóló beszélgetésekre is. A harmadik féltől származó bővítmények sok fejlesztője aktívan hozzájárul a közösséghez, és emiatt, ha olyan igénnyel és szükséglettel találkoznak, amely értéket nyújtana az egyes fogyasztók számára, akkor jó eséllyel készítenek egy bővítményt, amely ezt a kérdést megoldja. A csoporton belül is sok olyan tartalomkészítő van, akik komoly fejlesztői tapasztalattal rendelkeznek, és részletes útmutatókat tesznek közzé arról, hogyan lehet összetett funkciókat létrehozni az oxigénben. A közösség valóban nagyszerű ötletek, nagyszerű tartalmak, gyorsan megválaszolt kérdések és hozzáértő tagok otthona, ahol készek segíteni az alapvető kérdésektől kezdve az összetett kódolási koncepciókig mindenben.

A magyar Oxygen Builder Facebook csoport itt elérhető.

 

Összegezve tehát,…

Az Oxygen Builder egy csodálatos eszköz. Fejlett funkciókkal rendelkezik, hihetetlenül gyorsan tudsz vele weboldalt fejleszteni, és ha egyszer megérted, hogyan kell használni, a munkafolyamatai óriási mértékben javulnak. Ugyanakkor igényel egy kis tudást a weboldalak működéséről, és mivel kikapcsolja a WordPress téma rendszerét, egy új fejlesztési mentalitást is megkövetel. Az árazás nagyon korrekt, a hivatalos támogatás nagyszerű, a terméket körülvevő közösség pedig még ennél is jobb. Amennyiben egy szuper, gyorsan használható, ár-érték arányban verhetetlen oldal építőt keresel van egy jó hírünk számodra, megtaláltad!

Válj láthatóvá az online világban

Ha szeretnél ízlésesen, sikeresen megjelenni az interneten és híredet terjesztve minél több érdeklődőhöz eljutni, akkor a legjobb helyen jársz.

Több tucat weboldalt, marketingtervet készítettünk már sikerrel.
Beszéljünk a projektedről díjmentesen?