Hívás most!E-mailt írok!

Milyen értéket ad egy marketingterv a vállalkozásodnak?

marketing terv

Minden nap az arcodba ordítják, hogy mire van szükséged ahhoz, hogy sikeres legyél. Hangzatos ígéretek, oly kevés eredménnyel. Később pedig csalódottság, hiszen megint a semmiért fizettél ki több tízezer forintot.

„Foglalkozz a chatbotokkal, dobj el mindent, és irány az Instagram” – hallhatod a szakértőktől. Egy dolgot hiányolok a kommunikációjuk során. Azt, hogy elmondják, nem az újdonságoktól kell várni a megváltást.

Ha stratégia nélkül, vagy rossz stratégia mentén építed a vállalkozásod, akkor hiába veszel meg még egy tananyagot, az csak ront a helyzeteden több szempontból is. Egyrészt még kevésbé tudsz arra koncentrálni, amire kéne, másrészt még kevesebb pénzed lesz a marketinged érdemleges részének a fejlesztésére.

Hogyan ne vessz el?

A marketingiparágnak nevezett förmedvényben a tanácsadók többsége mindig a saját szolgáltatásukkal akarja megoldani egy ügyfél problémáját. Tehát ha egy cég Instagrammal foglalkozik, és neked nincsenek vevőid, akkor azonnal azt fogja mondani, hogy irány az Instagram. Később, amikor nem jönnek az eredmények, azt mondják, hogy ehhez még időre van szükség, vagy rád fogják, hogy a te hibád.

Ahhoz, hogy józanul tudj gondolkodni, és ne vessz el a megannyi lehetőség között, észnél kell maradnod, amihez egy marketingterv szükséges. Arról, hogy hogyan készítsd el, már itt írtunk. Ez a marketingterv felvázolja neked a következő éveid főbb irányvonalait. Tudni fogod, hogy merre tartasz, mire lesz szükséged a jövőben.

Milyen értéket kapsz egy marketingtervtől?

Az érték, amit kapsz egy marketingtervtől a tisztánlátás, az észszerűség, amire ma nagyobb szükséged van, mint ezelőtt bármikor. Korunkban könnyű vállalkozást indítani. Ha van egy kis megtakarított pénzed, „holnap” már KATA-s vállalkozó lehetsz.

Ha azonban nincs egy kristálytiszta képed arról, hogy hová akarsz eljutni, könnyen egy pénznyelő feneketlen kúttá válik az álmod. Ezért a legalapvetőbb számításokat, illetve stratégiát fel kell tudnod vázolni. Azt mondják, az a jó stratégia, amit egy szalvétára fel tudsz skiccelni. Van benne igazság. Hiszem, hogy a faék egyszerű, észszerű lépések gyakran a legjobbak, főleg amikor még kezdő vagy.

Később ezt a stratégiát ki kell bontani, célokat kell rendelni hozzá, aztán pedig megvalósítani. Ne engedd meg azt a luxust magadnak, hogy fejest ugrasz az ismeretlenbe, mert könnyen megütheted magad. Tervezz előre, és cselekedj!

Facebook

Tetszett a bejegyzés? Ezt is nézd meg:

Avatar

Vélemény, hozzászólás?

Új marketingmagazin, amivel ambiciózus vállalkozók százai jutnak versenyelőnyhöz!

Töltsd le ingyen!