fbpx

A közeljövőben olyan témákról szeretnék írni, amelyek nem feltétlenül szakmai anyagok. Hanem olyan gondolatok, amik foglalkoztatnak és eléggé érdekesnek találom őket ahhoz, hogy írjak róluk.  

Az első ilyen, amit a Keep jegyzeteim közé felírtam a következő: 

Mi a célod a pénzzel? 

Egy hónapban elég sok új emberrel találkozom és gyakran beszélgetésbe elegyedünk. Vannak közöttük, akik vállalkozók és vannak közöttük szép számmal alkalmazottak is. Egy biztos, hogy ha pénzről beszélünk, akkor a többség azért akar több pénzt keresni, hogy jobb életet biztosítson magának és a családjának. 

És szerintem ez az a pont, ahol át lehet esni a ló túloldalára. Mire gondolok itt?

Leginkább arra, hogy egy végeláthatatlan spirálba kerülnek az anyagi javak hajszolásával kapcsolatban. Ezek az emberek általában teljes gőzzel hajtanak előre, hogy több pénzük legyen, amiből majd jobb kocsit vagy házat tudnak venni. (Tudom, hogy nem mindenkire igaz a fentebb említett viselkedés.) Az élet egy bizonyos pontjáig valóban fontos megtermeteni az egzisztenciádat. 

De hol van az elég? Meddig szabad vagy szabad e egyáltalán a külsőségeknek élned? 

Ha már aránylag jól keresel, (jelentsen ez a te esetedben bármit), és azt érzed, hogy egy új autó hozhatja el neked a boldogságot, akkor szinte biztos, hogy bevetted a fogyasztói társadalom reklámjait és a külsőségeknek élsz. Önmagában egy tárgy nem okozhat neked boldogságot, ha mégis így van akkor teljesen rossz életcélt választottál magadnak. 

Amikor már elértél egy szép egzisztenciát, akkor másokra is figyelmet kell fordítanod. Segíteni olyan embereknek, akik sosem fogják tudni neked azt meghálálni. Amikor már elérsz a vágyott életszínvonalra, a bankszámládon csak számok lesznek, amihez már nem fog kötni semmilyen érzelem. Ha még is így van, akkor a pénz rabja vagy, és legelőször ezt kell leküzdened. Egy idő után pedig nem fogod érezni, hogy most 100.000ft-tal több vagy kevesebb van a bankkártyádon. 

Az én véleményem szerint a pénzzel legyen olyan célod, amivel a világot egy picit jobb hellyé teheted. Nem azt mondom, hogy ne legyen tartalékod és adakozd el minden pénzed. Természetesen legyen megtakarításod, de ne válj mohóvá. Ne feledd a Biblia is azt írja, hogy: “Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme” Nem a pénz a rossz, hanem a pénznek a szeretete. 

A kép forrása: pexels.com

Válj láthatóvá az online világban

Ha szeretnél ízlésesen, sikeresen megjelenni az interneten és híredet terjesztve minél több érdeklődőhöz eljutni, akkor a legjobb helyen jársz.

Több tucat weboldalt, marketingtervet készítettünk már sikerrel.
Beszéljünk a projektedről díjmentesen?